Haarverlies en de 10 mythes hierover.....

  20/08/2018     Reacties (0)

10 mythes over haarverlies bij vrouwen

 

Haarverlies bij vrouwen is een onderwerp dat niet zo uitgebreid besproken is. Dit komt omdat haarverlies veel vaker voorkomt bij mannen dan bij vrouwen. Hierdoor is er ook veel minder over bekend, waardoor er nogal wat mythes over haarverlies bij vrouwen zijn. We zochten de 10 grootste mythen voor je op.

 

1.     Vrouwen hebben geen last van haaruitval

Niet waar. Omdat haarverlies bij vrouwen niet algemeen bekend is, wordt er nogal eens gereageerd met ‘oh dat zal wel meevallen, je hebt nog haren zat’ en ‘haaruitval is toch niet iets voor vrouwen?’ Het komt dus echter wel voor. Bijna de helft van de vrouwen krijgt er na de menopauze min of meer mee te maken. Soms wordt het haar alleen dunner, soms valt het echt uit.

 

2.     Haaruitval komt door de hormonen

Niet per se waar. Gemiddeld verliezen wij 50 tot 100 dagen per dag. Het uitvallen van haren heeft wel te maken met de wisselingen in de hormoonspiegel, maar het zijn de haarzakjes die gevoelig zijn voor die wisselingen of niet. Anders zou iedereen die zwanger wordt ineens alle haren kwijtraken na de zwangerschap. De ene vrouw verliest meer haren dan de ander na een verandering in de hormoonspiegel. Heb je naast haaruitval ook last van acne of ernstige overbeharing, dan is het aan te raden een arts te raadplegen.

 

3.     Haaruitval is niets aan te doen

Niet waar. Een haar dat eenmaal uit je hoofdhuid komt is dood. Knip maar een haar, het bloed niet.Het is niet zo dat haaruitval onbehandelbaar is. Er zijn verschillende haarverzorgingsproducten op de markt die helpen om de haren te verstevigen en de gezondheid van de haren helpen te verbeteren maar het gaat niet de haaruitval tegen en je kunt ook geen haren verliezen door verzorgingsproducten. Wel kunnen de producten ervoor zorgen dat het haar er weer voller en dikker uit gaat zien. Daarnaast bestaan er nog opties als haartransplantaties. Het is dus zeker niet zo dat er helemaal niets meer aan te doen is!

 

4.     Haaruitval begint bij de slapen en de kruin

Dit klopt. Voor mannen dan. Bij mannen zijn dat typische plekken om haaruitval te krijgen. Bij vrouwen is het juist meer gespreid, waardoor het vaak niet direct opvalt als hun haren uitvallen. In veel gevallen merken ze het indirect, zoals een bredere haarscheiding, meer haren in de borstel of stiekjes die ineens losser zitten.

 

5.     Haaruitval komt door verkeerde shampoo/conditioner

Nee, haren vallen niet ineens uit omdat je van shampoo bent gewisseld. Het gebruik van haarverzorgingsproducten heeft niets te maken met de traditionele haaruitval. Het kan er hoogstens voor zorgen dat haren vetter of juist droger worden doordat er parfum in de producten zit. Denk je dat je haar breekbaar wordt door de shampoo en/of conditioner, ga dan op zoek naar haarverzorging dat de haren extra diep verzorgt. Een voorbeeld van haarverzorgingsproducten die haren er weer voller en glanzender uit laten zien zijn de haarproducten van ReGenesis.

 

6.     Haaruitval komt door mijn kapsel

Niet waar. Sommige slechte gewoonten zoals een superstrakke paardenstaart kan haar erg broos en breekbaar maken, maar dit heeft niets te maken met traditionele haaruitval. Als je haren verliest doordat je je paardenstraat te strak doet, probeer dan een ander kapsel en verzorg je haren met een shampoo en conditioner die de gezondheid van de haren helpt te verbeteren.

 

7.     Haaruitval komt door de zon

Ook de zon heeft niets te maken met haaruitval. Het kan wel zo zijn dat gedurende de zomer de grote hoeveelheid UV-straling in combinatie met chloor water en zout water van zwembad en zee er voor kunnen zorgen dat het haar breekbaarder en brozer wordt. Haarverzorgingsproducten met extra verzorgende ingrediënten kunnen helpen om het haar weer flexibel en glanzend te maken.

 

8.     Haren teveel wassen zorgt voor haaruitval

Leuk bedacht, maar nee, dit is ook niet waar. Deze uitspraak komt waarschijnlijk omdat uitgevallen haren het meeste opvallen na het wassen. Je masseert dan je hoofdhuid en haalt direct alle haren weg die al los zitten of half in je kapsel hangen. Hierdoor lijkt het alsof je haren teveel wassen zorgt voor haaruitval, maar dit is dus niet waar.

 

9.     Haaruitval door petten of hoeden

Een hele strakke pet of hoed op? Dan nog maakt het niet uit. Er is totaal geen wetenschappelijk bewijs gevonden dat het dragen van een ontzettend strakke hoed of pet zorgt voor haaruitval.

 

10. Haaruitval krijg je alleen op latere leeftijd

Jammer genoeg is dit ook een mythe. Haaruitval kan al rond de pubertijd optreden. Als de haarzakjes gevoelig zijn voor hormonale schommelingen, dan kun je dus al last krijgen van haaruitval rond de pubertijd. Dit komt echter (met name bij vrouwen vrij weinig voor. 

 

Bron:esthetichealth

Lees meer

Tips om je krullen onder controle te krijgen en behouden....

  20/08/2018     Reacties (1)

Tips om je krullen perfect in model te brengen en te onderhouden!

Krullen betekent: eigenwijs, pluizig, haat aan regen, veel werk om te temmen, droog en vaak onhandelbaar. Gelukkig bestaat er een product en zijn er tips om wel te genieten van je bos met krullen, daarom een lijstje met tips.

1: Gebruik de producten van Controlled Chaos, dit is een must!

2. Kam je krullen nooit droog, je krullen breken.
Kam je haren pas nadat je de moisturizer in je haren hebt gedaan. Dus nooit voordat je gaat wassen!
Begin altijd bij de punten met kammen en werk naar boven. Dit om afbreken te voorkomen.
I.p.v. van een kam kun je ook je vingers gebruiken maar zorg dat je het product goed verdeelt! Let erop dat de punten van de kam geschikt zijn voor krullen. Grove kam voorzien van oliën en grove punten die over dwars staan. Onze Phuse kammen zijn uitermate geschikt.

3. Slaap op een zijden kussensloop. Zijde haalt namelijk NIET het vocht uit je krullen en door het draaien in je slaap breken je krullen niet af. Katoen doet dit alles wel.

4. Slaap met een 'pineapple' helemaal bovenop je hoofd. Ook dit voorkomt wir war van je krullen en afbreken van je krullen.

5. Droog nooit je krullen met een katoenen handdoek. Katoen neemt het vocht maar ook de producten op en er ontstaat weer die vervelende ontploffing. Gebruik een hydrofiel luier of een oud katoenen T-shirt. Leg je krullen in de luier en druk het vocht in de luier.

6. Geef je krullen eens in de maand een deep treatment. (Masker) Een heerlijke verzorgende boost waar je krullen HappY van worden. Doe dit met de moisturizer van Controlled Chaos. Voorzien van alle kruiden, oliën en alles wat krullen nodig hebben. Afhankelijk van de hoeveelheid en lengte van je krullen doe je product in je krullen. Sla een hydrofiel luier om je krullen en laat dit 20-30 minuten lekker inwerken. Spoel uit.

7. Sta je ochtends op en zijn je krullen toch iets pluizig pak dan de vernevelaar met je eigengemaakte selfmade product voorzien van de moisturizer

8. Krullen draaien (daarna diffuser)
Als je haar nat is, zitten je krullen vaak mooi in model en pluizen ze niet. Dat willen we zo houden. Dat doe je door elke krul om je vinger heen te wikkelen en in model te draaien. Kost even wat werk om dat voor elke krul te doen, maar het resultaat mag er zijn. Wil je écht mooi resultaat: droog je haar vervolgens met een diffuser op koude stand en de complimentjes over je coupe vliegen je tegemoet.

9. Kom tijdens het drogen van je krullen NIET aan je krullen. Je verstoort het proces van de producten. Tijdens het drogen fixeert het product om je krullen, zit je er telkens met je handen aan verstoor je dit proces en ontstaat er pluis. Probeer het maar eens uit.

Kun je wat met deze tips of heb je nog tips voor al onze krullenbollen laat het ons weten.....

Lees meer

Verslag gebruik door medewerkster Controlled Chaos Nederland

  Controlled Chaos     09/01/2018     Reacties (2)

Nadat wij toch nog wat vragen kregen van gebruikers over hoe onze producten het beste te gebruiken zijn voor het mooiste resultaat heb ik opgeschreven hoe ik te werk ga. Hopelijk vinden jullie hier tips en trucs die nog toe te passen zijn. Tip: probeer mijn routine...

Hierbij het  'uitgebreide' verslag.

Ik heb hieronder beschreven hoe ikzelf te werk ga | onder de douche….uiteraard met al de 3 producten.

Sulfaat vrije shampoo - moisturizer en de curlcreme.

 

 • was mijn haar 2x met de cleanser - alleen op de hoofdhuid aanbrengen. Tijdens het uitspoelen met je hoofd naar achteren en met zo koud/lauw mogelijk water uitspoelen. Je sluit per direct de schubben en reduceert pluis! Tijdens het uitspoelen pak je vanzelf de rest van je haren mee wat dan in aanraking komt met de cleanser waardoor je ze reinigt.
 

 

De moisturizer: Het belangrijkste gedeelte om het pluizen onder controle te krijgen.
 • Breng altijd de moisturizer (ook de curlcrème) aan op klets nat haar vanaf de punten omhoog werken naar de hoofd. Kneden (crunchen), doorkammen crunchen.
 • Ik heb lang haar en verdeel daarom mijn haren in 2 delen. Het bovenste deel zet ik vast, bovenop het hoofd met een klem.
 • Begin met het inkneden van onderen af aan bij punten. Ik kneed het product stevig naar boven in mijn haren. Kam het door en nogmaals crunchen (kneden)
 • 2e deel behandel ik hetzelfde. Raak goed je bovenste laag en onthoud: waar geen product zit ontstaat weer pluis!
 • Ik gooi alles naar beneden en crunch alles nogmaals goed door mijn haar. Kammen (grove kam of met je vingers) Drukken en knijpen. Mijn haar is nog steeds kletsnat (door het drukken verlies ik vocht maar dat is juist oké)
 • Dan voel ik aan mijn krullen of ik er nog ergens een droge ruw voelende plek tegenkom. Hiervoor pak ik de vernevelaar of ik doe een heel klein beetje moisturizer verdunnen met water en behandel dat ruwe plekje waar nog niets zit. (Voor het maken van ons selfmade product voor in de vernevelaar verwijzen wij je naar onze tutoiral op onze website of fb)
 • Blijf naar beneden hangen en pak 1euro (voor jou misschien 1/2 of 1,5 maar dat moet je experimenteren omdat dit voor ieder anders is) voor sommige geldt een beetje uitspoelen voor andere krullen is helemaal uitspoelen oke. Ik laat het zitten. Experimenteren wat voor jou past.
 • Kneed de curlcrème ook weer flink in je haren en verdeel het/ kam en crunch, crunch en crunch.
 • Kneed het vocht er maar uit.
 • Ik hang nog steeds naar beneden. Dan pak ik een hydrofiel luier (of een oud katoenen T-shirt) en dep/crunch zachtjes vocht uit de onderste laag want daar hangt het vocht. Je kunt heel licht het t-shirt of de hydrofiel luier om je haren leggen. Leggen niet wringen of een knot draaien.
 • Kom maar weer omhoog.
 • Nu kun je ervoor kiezen om je krullen te crunchen, twisten of het draaien van je krullen.
 • Voor mijzelf is draaien de beste manier. Ik draai de krullen, druk ze op en leg ze zo in de diffuser met mijn hoofd naar beneden of scheef opzij.
 • Koude stand, langzaam drogen is voor mijn krullen het beste. Aan de lucht drogen is de andere optie.
 • Ploppen kan ook. ‘s avonds je haren wassen, verzorgen en met een katoenen t-shirt om je hoofd naar bed. Dit zou ik alleen aanraden als je een mega bos hebt. Mocht je hier interesse in hebben vraag dan om de tutorial.
 • NIET MEER TIJDENS HET DROGEN AAN JE KRULLEN KOMEN!! Je haalt dan het proces en de fixatie overhoop!
 • Zie ik tijdens het drogen al dat een pluk wat pluizig opdroogt pak ik de vernevelaar en spuit dit lekker op mijn krul. Ruikt ook zo heerlijk!
 • Pas als je krullen voor 90% droog zijn mag je aan je krullen komen. Liever met 100%
 • Steek je handen in je haren tot aan de hoofdhuid en schud je haren los of haal ze uit elkaar als voor je van toepassing is.
 • Voor meer volume gebruik je een kleine toupeer borstel waarmee je alleen de aanzet toupeert, spuit er wat drooglak tegenaan en even laten drogen. Handen in je krullen tegen de hoofdhuid zetten en licht masseren over je huid.
 • S avonds slaap ik met een pine-Apple op mij hoofd of een lage knot in mij nek.
 • S ochtends als ik onrustig geslapen heb pak ik de vernevelaar (met ons slefmade product) en behandel de pluk die wat pluizig is. Spuit de pluk in, zorg dat overal product zit en dan draai ik hem ( of crunch)
 • Niet meer aanzitten - diffuser of laten lucht drogen - klaar!

 

Heel verhaal maar zo hoort het en behandel ik mijn krullen. Dit wordt snel een routine! Op onze fb of website vindt je verschillende tutorials voor verschillende type krullen. Van  1 tot type 4.

 

Voelen je haren vettig of slap aan heb je teveel product gebruikt | Is je haar nog pluizig heb je te weinig moisturizer gebruikt.

Onthoud dat LESS IS MORE!!! EN EXPERIMENTEER VAN DAARUIT.

Heb jij je haren veel gestyled vergeet dan niet dat je krullen een herstel periode nodig hebben.  Dit duurt zeker 2 tot 3 maanden maar blijf onze producten gebruiken. Deze verzorgen en herstellen. En niet tussendoor meer stylen want dan begint het proces opnieuw.

Daarnaast ga ik naar een krullenkapper. Niet iedere kapper is een getrainde krullen kapper en heeft verstand van krullen. Krullen knippen is toch een vak apart.

Veel plezier van gecontroleerde chaos.

Team Controlled Chaos

Lees meer

Kinderen met krullen, hoe krijgen we die krulletjes onder controle?

  28/11/2017     Reacties (1)

 

Aan onze kleine krullen smurfjes is ook gedacht. Ook zij hebben last van haar dat ontploft door regen en wind. Het enige wat er hoeft te gebeuren is na het douchen kids curl creme aan brengen in nat haar.

Gebruiksaanwijzing:

  Een klein toefje krullencrème ter grote van een euro in je handen aanbrengen, goed verdelen over je handpalmen en dan vanaf de haarpuntjes naar de hoofdhuid aan brengen. Probeer wel al het haar te raken anders ontstaan er plekken zonder krullen of haar dat alsnog gaat pluizen. Het kan gewoon vanzelf drogen, maar als je kind het graag met de diffuser gedroogd wilt hebben is dat nog beter aangezien kids graag aan hun haren zitten. 

Tip: het haar in 2 ā 3 parten verdelen zodat de creme beter te verdelen is.

Een ander tip is om van een oud katoenen t-shirt een soort wikkeldoek te maken wat je om het hoofdje wikkeld. 's-morgens worden ze dan wakker met mooie  gefixeerde krullen. http://www.kidskrullencreme.nl

Lees meer

Werken Controlled Chaos hair producten ook bij permanent krullen ?

  21/11/2017     Reacties (0)

Jazeker, de controlled chaos producten werken ook op gepermanente haren. De moisturizer fixeert de pluizige krul en de curl creme fixeert de krul zelf. Er zit zoveel verzorging in het product dat eigenlijk iedereen het kan gebruiken ook al heb je geen krullen. 

Lees meer