Blog: Siliconen...wel of niet en waarom?

 
 

Siliconen, wel | niet & waarom?


Af en toe krijgen wij vragen over siliconen. Tijd voor opheldering!
 1. Waarom zitten er siliconen in producten?
 2. Zijn ze schadelijk voor onze krullen? Ze veroorzaken build-up, toch?
 3. Helpen siliconen tegen pluis?

Er zijn verschillende soorten siliconen, die zijn onder te verdelen in drie groepen; de wateroplosbare, niet-wateroplosbare en verdampende siliconen. 
 
 • Wateroplosbare siliconen kunnen worden verwijderd met water.
 • Verdampende siliconen vervliegen snel na het aanbrengen van een product. Een verdampende silicone is er bijvoorbeeld alleen om het product makkelijker vloeibaar te maken. Deze siliconen kunnen dus geen kwaad. 
 • NIET-wateroplosbare siliconen daarentegen, veroorzaken build-up. Je haar wordt er zwaar van, producten kunnen niet binnendringen en je hebt altijd een shampoo nodig MET sulfaten om ze uit te wassen. Sulfaten zijn slecht voor onze krullen omdat ze o.a pure zouten bevatten. Zout droogt uit en is dus funest voor onze krullen.

In de producten van Controlled Chaos bevinden zich 2 soorten siliconen; de wateroplosbare en de verdampende:
 • PEG-12 Dimethicone is wateroplosbaar (waar PEG voor staat betekent oplosbaar)
 • Amodimethicone behoort officieel niet tot de wateroplosbare siliconen, maar deze is bijzonder in het feit dat het niet boven op zichzelf kan stapelen. Amodimethicone hecht zich aan beschadigde delen van het haar om het haar te beschermen en is met een sulfaatvrije shampoo uit te wassen.
  Zowel Dimethocone als Amodimethicone creëren dus geen build-up en worden daarom beide beschouwd als wateroplosbaar. Met onze sulfaatvrije Cleanser zijn deze siliconen dus uit te wassen. Ze zijn toegevoegd aan onze producten omdat ze onze krullen beschermen. Ze leggen, daar waar nodig, een laagje om het haar om afbreken te voorkomen. Ze beschermen de krul tegen indringen van schimmels, houden het broodnodige vocht en de verzorgende producten in onze krullen vast tot aan de volgende wasbeurt. 

  Siliconen helpen niet bij het reduceren van pluis. Dat kan veroorzaakt worden door onvoldoende verzorging of door het gebruik van producten waar NIET oplosbare siliconen in zitten. Pluis krijg je onder controle door goede voeding, vocht geven en de juiste verzorging. Niet oplosbare siliconen veroorzaken pluis en indien het vochtig weer is gaat het plakken. 

   
  ▪️Wees LIEF voor je krullen en behandel ze met zorg.
  ▪️Krullen zijn uniek en hebben andere zorg nodig dan stijl haar. ▪️Niet heet föhnen, ▪️niet droog CC1kammen, ▪️af en toe een masker geven met de moisturizer (een “deep treatment”) en ▪️niet in een katoenen handdoek om je hoofd draaien maar een hydrofiel doek zacht om je krullen slaan. 
 
 
 

Wil je ook LIEF zijn voor de wereld en het milieu? Daar passen onze Controlled Chaos producten prima bij!

✔️De producten zijn voor 95% BIO en VEGA!
✔️Het plastic van de tubes is bio afbreekbaar
✔️Er komt geen kinderarbeid aan te pas
✔️Het wordt niet op dieren getest en geen dierenleed
✔️Van iedere tube die wij inkopen gaat $1.00 naar het Cancer instituut in de VS
✔️De kruiden worden biologisch geteeld
 

Best. Curls. Creme. Ever!!

Zon, zee, strand, krullen

  Controlled Chaos Nederland     29-04-2019     Reacties (6)

Zon, zee, strand, krullen Vakantie: zon, zee, strand = krullenstress. Toch? Kijk eens terug in je vakantiefoto’s van de afgelopen jaren. Op hoeveel foto’s sta jij met mooie krullen en sta je uberhaupt wel op een foto?  Wij gaan samen met de producten van Controlled Chaos daar verandering in brengen. Wat doen de zon en warmte met je krullen? Wordt vooral je bovenste laag pluizig? Waarheden: Eigenlijk best logisch. De bovenkant heeft het meeste te lijden. Als wij onze krullen los dragen ligt de bovenlaag open en bloot, de zon kan daar dus erg goed bij. Je ziet bijna het vocht uit je haren verdampen en je krullen droog worden. Daarom is het ook best logisch dat jij je krullen meer vocht en voeding gaat geven. Dit is een MUST en al helemaal op vakantie en in de zomermaanden. Voorbereiding: Begin...

Lees meer